Λίγες ώρες πριν τον σημερινό εξ΄αναβολής «τελικό» με τον Κολοσσό Ρόδου στο κλειστό γήπεδο του Πλάτωνα, ο Ιωνικός Νίκαιας εξέδωσε ανακοίνωση.

Η ΚΑΕ θέλησε έτσι να απαντήσει στις φήμες περί…διάλυσης της ομάδας, αφενός για την αποχώρηση του Κούρο Σεγκούρα που συνεχίζει στην ΑΕΚ και αφετέρου για τη μη ενίσχυση του ρόστερ, με σκοπό να παλέψει για την παραμονή με περισσότερες λύσεις.

Οι ιθύνοντες της παρούσας διοίκησης πήραν θέση για τα όσα ακούγονται, δεν έκρυψαν ότι οι δυσκολίες οικονομικής φύσεως υφίστανται, αλλά αυτό δεν συνεπάγεται με το ότι ο Ιωνικός θα πετάξει «λευκή πετσέτα», όπως εξηγούν στην λεπτομερή ανακοίνωση τους.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Η διοίκηση της ΚΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ με ευθύνη και σεβασμό απέναντι στους φίλους της ομάδας και του αθλήματος, αισθάνεται την ανάγκη να ξεκαθαρίσει, προς πάσα κατεύθυνση τα εξής:

Σε μια πρωτοφανή και δύσκολη συγκυρία τον προηγούμενο Νοέμβριο, που θα είχε ως αποτέλεσμα όχι μόνο την αποχώρηση της ομάδας από την Basket League αλλά και τον «αφανισμό» της, η παρούσα νέα διοίκηση, ανέλαβε το δύσκολο έργο να την κρατήσει ζωντανή με τις όποιες δυνάμεις είχε  Και δεν αναφερόμαστε μόνο στο τεράστιο οικονομικό κόστος αλλά και στην προσωπική φθορά.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση εκφράζει την επιθυμία μας να καταστήσουμε σαφές ότι η σιωπή και η αξιοπρέπεια δεν αποτελούν σημάδια αδυναμίας. Το αντίθετο.

O ΙΩΝΙΚΟΣ έχει φωνή και άποψη. Είναι από τις ΚΑΕ μάλιστα που δίνει «μάχες» στον ΕΣΑΚΕ για τα χρήματα που μας είχαν υποσχεθεί (σε όλους) και τελικά δεν είδαμε ποτέ. Αναφερόμαστε σε εκείνα που ΘΑ παίρναμε από τη φορολόγηση των τυχερών παιγνίων καθώς επίσης και για την ευρωπαϊκή μας συμμετοχή.  Χρήματα που επισήμως μας είχαν δεσμευτεί πως θα λάβουμε όπως έλαβε το ποδόσφαιρο.

Για να γνωρίζουν λοιπόν όλοι, υπήρχε προγραμματισμένη και προϋπολογισμένη λόγω των επίσημων δεσμεύσεων η εισροή εσόδου άνω των 300.000 ευρώ το μήνα Φλεβάρη η οποία δεν ήρθε.  Δε πρόκειται να ζητήσουμε συγνώμη που δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα σαν διοίκηση να καλύψουμε εξ ολοκλήρου μία «ξαφνική» τρύπα τέτοιου μεγέθους τον μήνα Φλεβάρη.  Καλύψαμε ήδη μεγάλο μέρος της παρόλο που ήταν και πάνω από τις προσωπικές μας δυνατότητες.

Από εκεί και πέρα, είχαμε μοιραία δύο επιλογές: η μία ήταν να προσαρμόσουμε τα οικονομικά μας στα νέα δεδομένα που παρουσιάστηκαν και για τα οποία δεν είχαμε καμία ευθύνη. Η δεύτερη ήταν  να ακολουθήσουμε την «πεπατημένη», να πάμε δηλαδή στην «κακή συνήθεια» απόκτησης παικτών, γνωρίζοντας ότι θα τους αφήσουμε απλήρωτους. Και αυτούς και όσους άλλους εργάζονταν στην ομάδα μας.   Επιλέξαμε συνειδητά τον πρώτο δρόμο: να προσαρμόσουμε τα έξοδα μας με τέτοιο τρόπο ώστε όλοι οι παίκτες και εργαζόμενοί μας να πληρωθούν μέχρι τέλους και ας μη καταφέρουμε να ενισχυθούμε όσο και εμείς θα θέλαμε.

Αυτό όμως δε σημαίνει «διάλυση» της ομάδας όπως πολύ κακώς αναφέρθηκε ακόμα και σε μερίδα των ΜΜΕ. «Διάλυση» σημαίνει να υπονομεύεις και να υποθηκεύεις το μέλλον μιας ομάδας κάτι το οποίο δεν ισχύει σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ στην δική μας περίπτωση. Διάλυση σημαίνει στο βωμό του αποτελέσματος να κάνεις έξοδα που γνωρίζεις πώς δε μπορείς να καλύψεις και να αφήνεις ανθρώπους και τις οικογένειές τους απλήρωτους.

Πήραμε λοιπόν κάποιες αποφάσεις, όχι ευχάριστες αλλά απόλυτα απαραίτητες. Διότι ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ.

Με τον τρόπο αυτό θεωρούμε πώς προσφέρουμε στην εξυγίανση του πρωταθλήματος ως μια Εταιρεία που όταν «κλείσει» η χρονιά της θα είναι απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις της. Με τον τρόπο αυτόν και με την παραγωγή Ελλήνων κυρίως νεαρών παικτών θεωρούμε πώς προσφέρουμε στο ελληνικό μπάσκετ. Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Ιωνικός τα δύο τελευταία χρόνια είναι μόνιμος αιμοδότης της Εθνικής Ελλάδος στα προκριματικά των διοργανώσεων. Αυτό ίσως δεν αρέσει σε κάποιους.

 Εμείς λοιπόν θα κρατήσουμε την αξιοπρέπειά μας όπως εμείς την έχουμε κατά νου. Δίνοντας μάχη στο παρκέ μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο κάθε αγώνα το οποίο οφείλουν όλοι να μας το αναγνωρίσουν και μη χρωστώντας στο τέλος της χρονιάς σε κανέναν εργαζόμενό μας. 

Εν κατακλείδι

Η ομάδα έχει μπροστά της μόνο «τελικούς» και με αυτό το πνεύμα θα παρουσιαστεί ως το τέλος του πρωταθλήματος. Και σε αυτή την προσπάθεια είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.  Αλλά μέχρι εκεί που μπορούμε και αντέχουμε.

Ποτέ δεν έχουμε αρνηθεί τη βοήθεια υγιών φίλων της ομάδας πού θα ήθελαν να συνεισφέρουν οικονομικά και να ενταχθούν μαζί μας στη διοίκηση. Πάντα ήμασταν ανοιχτοί σε αυτό.  Αλλά η αλήθεια είναι πώς ποτέ δεν ήρθε. Εμείς θα συνεχίσουμε την πορεία μας με γνώμονα αυτό που εμείς θεωρούμε ηθικό. Πάλη σε κάθε παιχνίδι με όσες δυνατότητες έχουμε με γνώμονα η ομάδα να μην έχει χρέη.

Αυτά που υπερασπιζόμαστε και πλέον ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει.

ΚΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ