Τεράστιας σημασίας νίκη για τον Ηρακλή στην Περιβόλα κόντρα στον Απόλλωνα, με συνέπεια οι Θεσσαλονικείς να ανέβουν στο 4-13 και να έχουν το πάνω χέρι στην υπόθεση παραμονή με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια και χωρίς να ληφθεί υπόψη η απόφαση της ΕΕΑ. Οι Κυανόλευκοι με αυτήν την επικράτηση πήραν βαθιά ανάσα, διότι είχαν να νικήσουν από τις 15/12/2021 και το ματς κόντρα στον Ιωνικό στο Ιβανώφειο. Πέρα από το βαθμολογικό κομμάτι, όμως το ροζ φύλλο αυτό δίνει και τεράστια ψυχολογική ώθηση στον Γηραιό, αφού αυτό ήρθε στην δεύτερη παράταση, ενώ το σύνολο του Μέξα είχε ισοφαριστεί στην κανονική διάρκεια.

Ο Ηρακλής με τις νέες προσθήκες των ξένων δείχνει πως μπορεί να είναι πολύ ανταγωνιστικός απέναντι στους περισσότερους αντιπάλους, ενώ σημείο αναφοράς σε αυτήν την προσπάθεια φαίνεται πως θα είναι οι Woods και Roten, με τον τελευταίο να αποτελεί μια πολυτέλεια για τον Γηραιό, αφού η ποιότητά του είναι τέτοια που μέχρι κι ο Ολυμπιακός είχε ενδιαφερθεί να τον αποκτήσει δύο χρόνια πριν. Μάλιστα ο Roten στο σημερινό παιχνίδι άρχισε να δείχνει μερικές από τις ικανότητες, διότι πέτυχε 17 πόντους με 7/15 σουτ. Ακόμη  κι ο Woods φαίνεται πως βρίσκει κι αυτός τα πατήματά του, αφού στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις έχει από 21 πόντους.

Το πρόγραμμα του Ηρακλή περιλαμβάνει ορισμένες δύσκολες αναμετρήσεις (Άρης , Ιωνικός *, Κολοσσός, ΑΕΚ*, Λαύριο, Προμηθέας*, Παναθηναϊκός) με την ομάδα του Μέξα να θέλει ιδανικά να κλειδώσει την παραμονή της πριν την τελευταία αγωνιστική, διότι τότε αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό, άρα η νίκη απέναντι του είναι πολύ δύσκολη. Το ματς ορόσημο για τους Θεσσαλονικείς δεν είναι αλλό από αυτό στις 9 Απριλίου στο Κλειστό του Πλάτωνα, καθότι με νίκη απέναντι στον (πιθανότατα) ενισχυμένο Ιωνικό τότε η χρονιά θα έχει σωθεί σχεδόν σίγουρα. Τέλος θυμίζουμε ότι η αρμάδα του Μέξα έχει προίκα έναντι εκείνης του Τσίκληρα  την νίκη με 89-84 στο Ιβανώφειο.

Με * οι εκτός έδρας αναμετρήσεις