Σε ρυθμούς προετοιμασίας μπήκε από σήμερα (17/8) ο Ηρακλής. Ο “γηραιός” θα κάνει την Τετάρτη (18/8) την πρώτη προπόνηση και την Παρασκευή (20/8) θα ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα και ο Γάιος Σκορδίλης, το νεότερο μεταγραφικό απόκτημα.

Στο μεταξύ, η ΚΑΕ ανακοίνωσε και το πρόγραμμα των πρώτων φιλικών αγώνων, το οποίο περιλαμβάνει αναμετρήσεις με τον Προμηθέα Πάτρας, την MZT Σκοπίων και τη Maccabi Tel Aviv, εφόσον βέβαια μπορέσει μέχρι τότε (1/9) να πάρει άδεια από την ισραηλινή κυβέρνηση για ταξίδια εκτός της χώρας.

Αναλυτικά:

«Σε ρυθμούς προετοιμασίας μπήκε από σήμερα (17/08) η ομάδα του ΗΡΑΚΛΗ, καθώς αύριο (18/08) το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προπόνησή της, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Σήμερα (17/08) οι “κυανόλευκοι” υποβλήθηκαν σε τεστ κορονοϊού και από αύριο (18/08) θα τεθούν στη διάθεση του Θανάση Σκουρτόπουλου και των συνεργατών του. Από αύριο, θα αρχίσουν και οι καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις για τους παίκτες του ΗΡΑΚΛΗ. Ο προπονητής της “κυανόλευκης” ομάδας θα δει αύριο στο γήπεδο μόνο τους Έλληνες παίκτες.

Την Παρασκευή (20/08) αναμένεται στη Θεσσαλονίκη, το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, ο Γάιος Σκορδίλης, προκειμένου να ενταχθεί στην προετοιμασία.

Ο κύκλος των αφίξεων των ξένων παικτών ανοίγει το Σάββατο (21/08) με τον Michael Finke, που αναμένεται στην Ελλάδα στις 17:25. Μια μέρα αργότερα (22/08, 19:20), είναι προγραμματισμένο να φτάσει στην Ελλάδα ο Elston Turner Jr..

Οι ιθύνοντες της ομάδας είναι σε επαφή και με τους υπόλοιπους Αμερικανούς, ώστε να προγραμματιστεί η έλευσή τους στη Θεσσαλονίκη.

Το πρόγραμμα των φιλικών αγώνων

01/09: Με την Maccabi Tel Aviv στο Μέτσοβο, εφόσον τελικά η κυβέρνηση του Ισραήλ, της επιτρέψει να ταξιδέψει στην Ελλάδα, λόγω των περιορισμών για τον Covid-19.

06/09: Με τον Προμηθέα Πάτρας στα Γιάννενα.

10/09: Με την ΜΖΤ Σκοπίων στο Ιβανώφειο.

*Αναμένεται να κλειστούν και άλλοι φιλικοί αγώνες. Υπάρχουν επαφές με τις ομάδες και τα παιχνίδια προετοιμασίας θα ανακοινωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα».