Την πρώτη νίκη του στο πλαίσιο της προετοιμασίας σημείωσε ο Ηρακλής μετά τις φιλικές ήττες από Απόλλωνα και Προμηθέα Πάτρας. Ο “γηραιός” επικράτησε εύκολα στο Ιβανώφειο της ΜΖΤ Σκοπίων με 76-62, σε ένα (κεκλεισμένων των θυρών) φιλικό που έδωσε την ευκαιρία στον Θανάση Σκουρτόπουλο να κάνει πολλές δοκιμές.

Οι Lynch (14 πόντοι), Douglas (13 πόντοι), Turner (11 πόντοι) και Κουζέλογλου (11 πόντοι) ήταν οι πρώτοι σκόρερ από πλευράς Ηρακλή, ενώ δεν αγωνίστηκε καθόλου ο Γάιος Σκορδίλης για προληπτικούς λόγους.

Διαιτητές: Πουρσανίδης Γ., Κοϊμτζόγλου, Θεοδώρου

Τα δεκάλεπτα: 23-23, 37-34, 53-42, 76-62

ΗΡΑΚΛΗΣ (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Woolridge 2, Finke, Φίλλιος, Αγραβάνης 7 (1), Taylor 6 (2), Χαριτόπουλος 2, Πετανίδης 2, Κουζέλογλου 11 (1), Douglas 13 (1), Turner Jr. 11 (1), Παπαδάκης 8 (2), Lynch 14 (1).

ΜΖΤ ΣΚΟΠΙΩΝ (Darko Radulovic): Krstevski 2, Ware 15 (1), Nikolov, Robev, Mitevski 3 (1), Spasovski, Mekic 11 (1), Davis 5, Naumovski 2, Ivanov 3 (1), Rikic 21.

ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΣ: «ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ 5-6 ΠΑΙΔΙΑ»

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος δήλωσε: «Ήταν ένας ακόμη αγώνας προπόνησης για μας. Είμαστε, όπως έχουμε πει, στο στάδιο της γνωριμίας. Θέλουμε να δώσουμε χρόνο σε όλα τα παιδιά, να παίξουν και να δοκιμάσουμε σχήματα, τα οποία μερικές φορές φαίνονται αδόκιμα, αλλά εμείς πρέπει να συνεχίσουμε τις δοκιμές αυτές, να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις και να ετοιμαστούμε για τους επίσημους αγώνες. Έχουμε ξεχωρίσει έναν κορμό έξι-επτά παιδιών, τα οποία αυτή τη στιγμή είναι πιο έτοιμα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις. Προσπαθούμε να βάλουμε και τους υπόλοιπους στο παιχνίδι, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε τις επιλογές, που χρειαζόμαστε και να παρουσιαστούμε έτοιμοι στις αναμετρήσεις του Κυπέλλου Ελλάδας και της προκριματικής φάσης του FIBA Europe Cup».