Λάβρος κατά της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ήταν ο Θεόδωρος Δρακόπουλος σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στον «Metropolis 95.5». Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Ηρακλής είπε ότι έχει δώσει εντολή στους δικηγόρους για υποβολή μήνυσης στη ΓΓΑ με αφορμή τη μη χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής στην Basket League.

Παράλληλα, ο Δρακόπουλος αναρωτήθηκε πώς έλαβε πιστοποιητικό η ΑΕΚ, «η πρωταθλήτρια των ban και να μας εξηγήσουν γιατί τόσο καιρό δεν εξετάζανε τον φάκελό της και το έκαναν την τελευταία μέρα», όπως είπε χαρακτηριστικά!

Αναλυτικά τι είπε ο ιδιοκτήτης της “κυανόλευκης” ΚΑΕ:

Για τους Βεργίνη και Ζάρα:

«Η προσφυγή του Βεργίνη απορρίφθηκε στην ΕΕΟΔΑΚ και δεν υπάρχει θέμα, παρ’ όλα αυτά ο πρόεδρος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού είπε ότι δεν του κάνει αυτό το χαρτί και πρέπει να μας πει τι χαρτί θέλει. Ο Ζάρας ζητάει να πληρωθεί όλο το συμβόλαιό του, προ διετίας, στο Πρωτάθλημα που είχε διακοπεί και παρότι ο ελληνικός Νόμος είναι ξεκάθαρος.

Καμία ελληνική επιχείρηση δεν υποχρεούται να πληρώσει τους υπαλλήλους της από τη στιγμή που διακόπηκε, στην προκειμένη περίπτωση το Πρωτάθλημα, με κρατική παρέμβαση. Κι εμείς δεν πληρώσαμε κανέναν υπάλληλο για δύο μήνες. Ο κύριος Ζάρας θέλει να αποτελέσει εξαίρεση, παρότι εισέπραξε 1.500 ευρώ περισσότερα σε σχέση με όσα προβλεπόταν να πάρει μέχρι τη στιγμή της διακοπής. Ούτε αυτά τα χαρτιά δεν έκαναν στον πρόεδρος της ΕΕΑ».

Για τη μη χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής και την ΑΕΚ:

«Αυτή τη στιγμή περιμένουμε να πάρουμε το σκεπτικό της απόφασης για να καταθέσουμε αίτηση θεραπείας, ήδη όμως έδωσα εντολή στους δικηγόρους να καταθέσουν μήνυση και αγωγή κατά της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για να προχωρήσουμε τη διαδικασία όπως ορίζει ο Νόμος. Καταγγελίες στον αθλητικό εισαγγελέα κατά της ΕΕΑ είχα κάνει και πριν από τέσσερα χρόνια για παράτυπες αποφάσεις που αδικούσαν τον Ηρακλή και φαίνεται ότι το κράτησαν μανιάτικο.

Είναι μια επιτροπή η οποία λειτουργεί κατά το δοκούν. Δώσανε άδεια στην πρωταθλήτρια των ban ΑΕΚ και να μας εξηγήσουν γιατί τόσο καιρό δεν εξετάζανε τον φάκελό της και το έκαναν την τελευταία μέρα. Εμείς καταθέσαμε τον φάκελό μας στις 10 Ιουλίου και αυτός εξετάστηκε στις 23 Σεπτεμβρίου. Ακόμη κι αν αλλάξει την απόφαση η ΕΕΑ, εγώ θα καταθέσω μήνυση εναντίον της επιτροπής».