Το ότι στην πρεμιέρα του νέου προέδρου του ΕΣΑΚΕ ενώπιον του σώματος των συνεταίρων, Μιχάλη Μελή η φωνή του δεν ακούστηκε δεν το λες και ενθαρρυτικό για τον ρόλο του.

Προέδρους που να παρίστανται, να χαιρετίζουν και να ακούν αυτούς που τους προώθησαν, δε χρειάζεται στην παρούσα, πολύ κρίσιμη για το μέλλον του, φάση ο ΕΣΑΚΕ. Λογικά θα ήταν το άγχος που τον κράτησε σε χαμηλούς τόνους. Και ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας και άνθρωπος της αγοράς σαν αυτόν, θα επιφυλάσσεται για τα… ρέστα του στο άμεσο μέλλον.

Αφ’ ενός ανακοινώνοντας οικονομικές συμφωνίες, τις οποίες παρεμπιπτόντως επιχειρεί να κλείσει άλλος, όπως προκύπτει και από τις υπογραφές εγγράφων που πάνε σε εταιρίες. Καινούργιος “εμπορικός” υπάρχει στον ΕΣΑΚΕ, αλλά παλιός στο μπάσκετ από άλλο πόστο.

Αφ’ ετέρου και κυρίως όμως, ανακοινώνοντας τι θα γίνει με τα… εσωτερικά έξοδα του ΕΣΑΚΕ. Τα 270 χιλιάρικα για αμοιβές διοίκησης φαντάζουν εξωπραγματικά στην εποχή μας. Τα 112+68+90 που υπάρχουν στα χαρτιά, πέραν των αυτοκινήτων, κινητών και μπίζνες κλας μετακινήσεων εντός κι εκτός Ελλάδας, δεν… χωνεύονται. Κι επειδή ο Μελής είχε κάνει “σημαία” τις εξωπραγματικές αμοιβές των πρώην κι επειδή οι παράγοντες νοιάζονται για το καλό του μπάσκετ και όχι της τσέπης τους, αναμένονται ανακοινώσεις.
Μαζί και για κάτι παράπλευρες παροχές σε φίλους, αλλά και για κάποια 40… ορφανά χιλιάρικα.