Ο λαός λέει ότι στους τυφλούς ο μονόφθαλμος ξεχωρίζει.

Είναι αλήθεια ότι από το σκοτάδι και το λίγο φως μοιάζει ένα βήμα παραπάνω , είναι μια κίνηση προς κάτι καλύτερο. Το ίδιο συμβαίνει και με την κίνηση της ΕΟΚ, να μεταδίδει ένα αγώνα μπάσκετ του πρωταθλήματος Α2 κάθε εβδομάδα .
Δεν είναι όμως αναβάθμιση του πρωταθλήματος, δεν είναι κίνηση με στρατηγική, δεν είναι μια καλή κίνηση μάρκετινγκ. Δεν είναι θέμα ανάλυσης από εμάς, άλλωστε αυτά ανήκουν σε όσους είναι η δουλειά τους αλλά μια καταγραφή απλών σκέψεων χωρίς περίεργους μη κατανοητούς όρους :

  • Δεν θα ήταν καλύτερο να κλειστεί μια εκπομπή την εβδομάδα, από την ΕΡΤ για την ανασκόπηση της αγωνιστικής, ώστε να προβληθεί το πρωτάθλημα της Α2;
  • Γιατί είναι δεδομένο μια πλατφόρμα streaming μη δημοφιλής στις νέες ηλικίες (δεν χρειάζεται τώρα ανάλυση αυτό), μη δημοφιλής γενικά, δεν πρόκειται να τραβήξει τα βλέμματα των μπασκετικών φιλάθλων.
  • Δεν βλέπουν απλά στην Cosmote, το παράδειγμα της ACB; την εκπομπή που μεταδίδεται από την Ισπανία σε όλο το κόσμο με την περίληψη κάθε αγωνιστικής ;Καλά, εδώ δεν το βλέπει η Basket League και ο ΕΣΑΚΕ, θα μου πείτε, όμως αυτήν την ΕΟΚ την θέλουμε καλύτερη σε όλα και από όλους.
  • Αλήθεια το on demand (δηλαδή η παρακολούθηση σε χρόνο που επιθυμεί ο συνδρομητής) θα είναι διαθέσιμο στην ERTFLIX για τους αγώνες της Α2 ;
  • Μας το επέβαλε η ίδια η ΕΟΚ, να σκεφτόμαστε με αυτό τον τρόπο, όταν μίλησε για live streaming σε όλα τα ματς , κάτι που σημαίνει ότι το YOUTUBE, o βασιλιάς του livestreaming και του longform* περιεχομένου, δηλαδή αυτού που μπορεί να απασχολήσει τον χρήστη για αρκετό χρόνο, ήταν το ιδανικό περιβάλλον για να ξεκινήσει. (*Longform = περιεχόμενο που στηρίζεται με συνέπεια και χρονική τακτικότητα σε επίπεδο δημοσίευσης).
  • Δεν συζητάμε για την αγοραστική δύναμη (marketing value) που θα αποκτούσε η ΕΟΚ αν το κανάλι της μετέδιδε τους αγώνες, έβλεπε την αύξηση των συνδρομητών της κτλ.
  • Εκτός αν εσείς έχετε κατεβάσει στο κινητό σας ή στην τηλεόραση σας την εφαρμογή ERTFLIX και όχι την εφαρμογή YOUTUBE.
  • Για την ποιότητα της εικόνας, ας μην το συζητήσουμε για κανένα ελληνικό πρωτάθλημα που παρακολουθούμε στην ΕRTFLIX.

Για να κλείσουμε επίσης και το ζήτημα. Δεν είναι Δημόσια Τηλεόραση η ERTFLIX, όπως δεν ήταν και δεν είναι το Netwix, o ANT1 (η web tv του που έγινε το 2014 Netwix) .
Γιατί και εμείς στο basketblog.gr το γράφουμε λάθος.

Δεν ξέρω αν και πόσα χρήματα έδωσαν για να παίζει αγώνας στο/στην ERTFLIX, από ότι φαίνεται δεν δόθηκαν στην ΕΟΚ και δεν μειώνουμε την προσφορά της ΕΡΤ προς το πρωτάθλημα της Α2, συζητάμε πώς μια πλατφόρμα που δεν φαίνεται να έχει πολλούς συνδρομητές ,σύμφωνα με στοιχεία της ΕΡΤ, θα ωφελήσει το πρωτάθλημα. Μια υβριδική υπηρεσία (Hybrid Broadcast Broadband TV) που δεν έχει πρόσβαση στο ευρύ κοινό του μπάσκετ,.

Προσπαθεί η ομοσπονδία να κάνει ένα καλό και αντί να βρουν τον τρόπο να είναι και αποδοτική η κίνηση τους, φαίνεται σαν να κάνουν μια ενέργεια απλώς για να την κάνουν και να πουν, ότι κάνουνε βήματα. Άλλα τα ουσιαστικά βήματα όμως που θα θέσουν βάσεις για το μέλλον και άλλο βήματα προς τα δεξιά η τα αριστερά που δεν θα έχουν αντίκρισμα.

Αν κάνουμε λάθος θα θέλαμε να το είχαν αναπτύξει στο δελτίο τύπου ή να το δούμε σε μια από τις επόμενες ανακοινώσεις της Ομοσπονδίας. Μπορεί να υπάρχει ένα σχέδιο πιο μακροπρόθεσμο που δεν βλέπουμε και δεν γνωρίζουμε.

ΥΓ. Αναμένουμε και τα νούμερα πλέον από την ΕΡΤ, όπως διαβάσαμε τον Οκτώβριο από δηλώσεις στελεχών της : «Και τις θεάσεις από… δεύτερη προβολή θα ανακοινώνει φέτος η ΕΡΤ, σε μια προσπάθεια να επικοινωνήσει προς την αγορά και το κοινό τη συνολική απήχηση των προγραμμάτων της συμπεριλαμβανομένης της on demand θέασης στο ERTFlix

ΥΓ2. Να υποθέσουμε ότι η κίνηση μετάδοσης του παιχνιδιού του Κοροίβου, είναι τυχαία .

ΥΓ3. Δεν είμαστε γνώστες με την διαύγεια, απλά η απόφαση για μετάδοση παιχνιδιών που διαβάσαμε είναι μέχρι 31/12/21, αλλά μπορεί να κάνουμε και λάθος.

Tags:
ΕΡΤ