Δεν το υιοθετούμε, αλλά από την άλλη οφείλουμε να το καταγράψουμε. Τελευταία στ’ αυτιά του Insider έφτασαν σενάρια που αναφέρουν ότι το περίφημο «κρυφό σχολειό» των χρόνων της τουρκοκρατίας στην Ελλάδα αναβιώνει στις μέρες μας. Με άλλη μορφή βέβαια.

Όχι με την μορφή διδασκαλίας σε μαθητές, αλλά με την μορφή προπονήσεων

Τα σενάρια αυτά που ακούσαμε και φυσικά είπαμε ότι δεν τα υιοθετούμε, ούτε θέλουμε να τα πιστέψουμε, αναφέρουν ότι υπάρχουν ομάδες που κάνουν «κρυφές προπονήσεις» παρά την απαγόρευση που υπάρχει λόγω του κορονοϊού.

Οι ομάδες αυτές λειτουργούν με το σκεπτικό πως θέλουν να είναι έτοιμες όταν ξεκινήσει η σεζόν και να μην χρειαστούν μίνι προετοιμασίες για να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο όταν με το καλό θα το επιτρέψουν οι συνθήκες να ξεκινήσουν και πάλι οι προπονήσεις και φυσικά οι αγώνες.

Ύστερα σκέφτονται και το γεγονός ότι οι παίκτες έχουν «σκουριάσει» και χρειάζεται να βάλουν… λάδι στις μηχανές των σωμάτων τους μέσω προπονήσεων, έτσι ώστε και πίσω να μην μείνουν και να δουν και το ενδεχόμενο τραυματισμών από την απραξία να απομακρύνεται όταν θα γίνει… άρση του απαγορευτικού από την Πολιτεία.

Αν το δει κανείς από την πλευρά τους ίσως θελήσει να τους δώσει ένα δίκιο.

Από την άλλη, όμως, το θέμα του Covid-19 δεν είναι αστείο και τα υγειονομικά μέτρα που έχουν παρθεί δεν σηκώνουν παραβιάσεις, καθώς υπεράνω όλων είναι η εθνική υγεία.

Όπως  έλεγαν οι Λατίνοι… «Σκληρός νόμος, αλλά νόμος». Ναι, είναι σκληρά τα μέτρα κατά το ιού, αλλά είναι νόμος και μάλιστα απαράβατος αν θέλουμε να περιοριστεί η επέλαση του Covid-19 και να έρθει εκείνη η άγια μέρα που ο κορονοϊός θα χαθεί και θα έρθει ξανά η κανονικότητα.

Βέβαια, το θέμα είναι ότι σε εκείνη την μέρα του restart, θα φανεί ποιοι έκαναν «κρυφές προπονήσεις» και ποιοι όχι. Μάλλον όχι θα φανεί. «Μπαμ» θα κάνει ποιοι έκαναν… παραβάσεις.

Όταν θα δούμε ομάδες και παίκτες να… πετάνε στο παρκέ με την μια, εκεί οι υποψίες ότι είναι πιθανόν αυτό να οφείλεται σε «κρυφές προπονήσεις» θα είναι τεράστιες.