Η Άρτεμις Σπανού ήταν μια εκ των καλεσμένων στην πρεμιέρα του webradio της Εθνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και μίλησε τόσο για τη ζωή στην Πολωνία και το Polkowice, όσο και για την Εθνική ομάδα γυναικών και το Eurobasket 2023.

 

Για το πόσο έχουν επηρεάσει την Πολωνία τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, ανέφερε: «Στο Polkowice δεν το ‘χουμε νιώσει πάρα πολύ. Φιλοξενούμε 20 πρόσφυγες. Στη Gdynia που μείναμε πέντε ημέρες ήταν πιο έντονος ο αντίκτυπος. Η ομάδα της Gdynia δεν έχει γήπεδο για παράδειγμα, γιατί στο γήπεδό της φιλοξενούνται πρόσφυγες. Παίξαμε μαζί τους σε σχολείο. Απ’ ό,τι μου είπε ο προπονητής μου, στην Πολωνία έχουν εισέλθει πάνω από 300 χιλιάδες πρόσφυγες. Εμείς πάντως προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι να βοηθήσουμε, μαζεύουμε νερό, τρόφιμα και οτιδήποτε άλλο και τα δίνουμε».

 

Παρ’ όλα αυτά, η σημερινή ημέρα για την Άρτεμις και για κάθε γυναίκα είναι σημαντική. Και στην Πολωνία τη γιορτάζουν πάρα πολύ. Όπως μετέφερε στον αέρα του webradio της ΕΟΚ, η ομάδα της Πολκοβίτσε έκανε έκπληξη σε όλες τις αθλήτριες με 3 τούρτες και ανθοδέσμες.

 

Τα πιο σημαντικά ίσως, όμως, απ’ όλα όσα είπε η Άρτεμις αφορούσε την Εθνική ομάδα. Η ίδια θεωρεί την Εθνική Ελλάδος ως προτεραιότητα από κάθε τι, ενώ αναφέρθηκε στο πόσο ανυπομονεί να αγωνιστεί ξανά με τα γαλανόλευκα: «Η Εθνική Ομάδα είναι για ‘μένα πάντα προτεραιότητα. Όταν καλούμαι να αγωνιστώ με την Εθνική και να φορέσω αυτήν τη φανέλα, ανυπομονώ! Δεν υπάρχει λέξη για να εκφράσω το πώς νιώθω».

 

Τέλος, από τη συζήτηση δεν έλειψε η αναφορά στο Eurobasket 2023, αλλά και στην εικόνα της Ελλάδας στα παράθυρα τον περασμένο Νοέμβρη: «Για μια ομάδα με νέο προπονητικό επιτελείο, νέο προπονητή και νέες παίκτριες πήγαμε πάρα πολύ καλά. Όλες ξέραμε τους στόχους μας και το σημαντικό γι’ αυτήν την ομάδα είναι ότι τα ‘δωσε όλα και αυτό θέλουμε να κάνουμε στη συνέχεια».

Έχουμε ακόμα ένα καλοκαίρι μπροστά μας, άλλα δύο παράθυρα, αλλά είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Είναι στο χέρι μας να κερδίσουμε όσα παιχνίδια μπορούμε για να βρεθούμε στο Eurobasket!»