Σε μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία προχώρησε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, η οποία στέκεται αρωγός στο Διεθνές Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης Νεανίδων με τη συμμετοχή των Παναθηναϊκύ, ΓΣ Ηλιούπολης, Πανθήρων Καβάλας και Εσπερίδων Καλλιθέας, όπου κύριος στόχος θα είναι η γυναικεία κακοποίηση αλλά και η πάσα ενημέρωση γύρω από ένα από τα ζητήματα που ταλανίζουν (και) την ελληνική κοινωνία.

Το τουρνουά αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του στις 4 Μαρτίου στο Α’ Κλειστό Ηλιούπολης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Το μπάσκετ μπορεί να ενώσει και το αποδείξει πολλές φορές. Μπορεί όμως και να στηρίξει άτομα, κοινωνικές ομάδες και να υψώσει τη φωνή του. Αυτό κάνει κι αυτή τη φορά με ένα τουρνουά που παρακινεί με μία σημαντική πρόταση: «Μίλα, δεν είσαι μόνη».

Η ΕΟΚ στέκεται αρωγός και το Διεθνές Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης Νεανίδων που θα φιλοξενηθεί στο Α’ Κλειστό Ηλιούπολης (4-6/3), θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της, ενώ παράλληλα θα έχει ενεργό ρόλο με την παρουσία της Άννυς Κωνσταντινίδη και της Εβίνας Μάλτση στην ημερίδα που θα έχει θέμα την γυναικεία κακοποίηση και φέρει τον εύστοχο τίτλο «Μίλα, δεν είσαι μόνη!» Κωνσταντινίδου και Μάλτση θα μιλήσουν το Σάββατο 5 Μαρτίου στις 11.00 στο Κλειστό Θέατρο Δημαρχείου Ηλιούπολης.

Στο τουρνουά θα πάρουν μέρος οι Ηλιούπολη, Παναθηναϊκός, Εσπερίδες, Πάνθηρες Καβάλας και η ισπανική Βαλένθια.

Το πρόγραμμα του τουρνουά

Παρασκευή 4/3

20.30 Πάνθηρες-Βαλένθια

Σάββατο 5/3

18.00 Ηλιούπολη-Βαλένθια

20.00 Εσπερίδες-Πάνθηρες

Κυριακή 6/3

10.00 Ηλιούπολη-Πάνθηρες

12.00 Παναθηναϊκός-Βαλένθια

Επιπλέον, καθ’ όλη την διάρκεια των αγώνων θα υπάρχει φιλανθρωπική δράση με τη συγκέντρωση τροφίμων έξω από το A’ κλειστό γυμναστήριο Ηλιουπόλεως για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου».

Tags:
ΕΟΚ