
Στο απόλυτο ντέρμπι της Α1 Γυναικών, ο Ολυμπιακός κατάφερε να περάσει και από το «Παύλος Γιαννακόπουλος» και κάμπτοντας την αντίσταση του Παναθηναϊκού στο πλαίσιο της εξ αναβολής αναμέτρησης για την 14η στροφή της λίγκας με 81-76 έκανε ένα τεράστιο βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης!
Μετά από μια πρώτη περίοδο όπου οι δύο ομάδες ήταν πολύ κοντά στο σκορ -με το μεγαλύτερο προβάδισμα να είναι το +4 (5-9) του Ολυμπιακού-, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να εδραιωθεί ως η κορυφαία αρμάδα του παρκέ και να αποκτάει πολλά και σταθερά προβαδίσματα κοντά στους 5 πόντους, διαφορά με την οποία και έκλεισε το πρώτο μέρος (36-31) χάρις σε τρίποντο της Fitzgerald 9 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη.
Η ίδια κατάσταση συνεχίστηκε και μετά την ανάπαυλα, με τις γηπεδούχες να φτάνουν πολλές φορές ακόμα και κοντά στους 10 πόντους τόσο προηγούμενες με 9 (40-31) όσο και με 8 πόντους (44-36).
Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκες» κατάφεραν πολύ σύντομα βρίσκοντας πολλές λύσεις σε άμυνα και επίθεση να ροκανίσουν σε σημαντικό βαθμό την απόστασή τους -ενώ με τρίποντο της Νικολοπούλου, την κύρια πρωταγωνίστριά του στα τελευταία λεπτά, από την αριστερή γωνία πέρασαν και μπροστά λίγο πριν το φινάλε της 3ης περιόδου αλλά και λίγο πριν η Χατζηνικολάου απαντήσει με ένα δικό της από την δεξιά γωνία για το 57-56!
Στην 4η περίοδο, οι φιλοξενούμενες βρήκαν άμεσα την απάντηση σε ένα μεγάλο τρίποντο της Λύμουρα (61-58) χάρις σε ένα γρήγορο 0-4 σερί, με την Plouffe να ταϊζει εξαιρετικά το cut της Σπυριδοπούλου για το 61-62 στο 34′, η οποία έγραψε και το 61-67 με πέντε αναπάντητους πόντους σε μερικά μόλις δευτερόλεπτα!
Λίγο αργότερα μάλιστα, η Σταμάτη έσβησε με δικό της τρίποντο το γκολ φάουλ της Fitzgerald κάνοντας το 66-72 στο 36′, ενώ η Νικολοπούλου με αμαρκάριστο mid range έστειλε τη διαφορά και στους 8 (66-74) -«καθαρίζοντας» ουσιαστικά το ματς!
Tα δεκάλεπτα: 17-15, 36-31, 57-56, 76-81
Παναθηναϊκός (Καπογιάννη): Ριντ 16 (10ρ., 7 α.), Φιτζέραλντ 20 (1), Λύμουρα 11 (3), Κωτούλα, Μπουντούρη, Χολμς 18 (1), Χατζηνικολάου 9 (2), Κάιζερ 2
Ολυμπιακός (Ζίμπαρτς): Πλουφ 9 (1), Τόλφρι 3 (1), Σταμολάμπρου 4 (1), Σταμάτη 20 (4/7 τρ.), Σπυριδοπούλου 9 (1), Νικολοπούλου 16 (1τρ. 8ρ. 8 α.), Δίελα, Βίτολα 12 (10ρ.), Χάμπλιν 8
Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη τα πλήρη στατιστικά στοιχεία της αναμέτρησης πατώντας ΕΔΩ.
Α’ Γύρος/ 5η αγωνιστική: Ολυμπιακός– Παναθηναϊκός 70-64