Εδώ και μέρες έχουν πάρει φωτιά τα σενάρια που αναφέρουν ότι η Barcelona έχει στα σκαριά μια τεράστια μεταγραφική βόμβα, καθώς ετομάζεται να ξαναφέρει πίσω στο «Palau Blaugrana» τον μυθικό Pau Gasol. To μέλος του συμβουλίου της ομάδας, Joan Balde i Marsal, όμως, έβαλε τελεία και παύλα στο όλο θέμα και διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια αυτά.

Ο παράγοντας των «μπλαουγκράνα» ήταν απόλυτος και φυσικά 100% ξεκάθαρος, καθώς είπε: «Δεν υπήρξαν ποτέ διαπραγματεύσεις με τον Pau Gasol, ούτε θα υπάρξουν. Είμαστε ευγνώμονες για τα καθήκοντά του ως πρέσβης του συλλόγου και η μόνη που μας νοιάζει σαν ομάδα είναι να εκπληρώσει το όνειρό του και να παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο».

O Gasol έχει να παίξει από τον Μάρτιο του 2019. Τότε είχε κλείσει στους Bucks και έπαιξε μόλις 3 παιχνίδια δίπλα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την παρέα του στο ΝΒΑ. Είχε όμως, θέματα τραυματισμού και δεν έπαιξε άλλο εκείνη την σεζόν.

Εκείνο το καλοκαίρι πήγε στο Portland, αλλά δεν έπαιξε ούτε μισό ματς και τον Νοέμβριο έμεινε ελεύθερος. Από τότε είναι «αραχτός».

Ο 40χρονος μύθος του ισπανικού μπάσκετ και άλλοτε σταρ του ΝΒΑ είναι… παιδί της Barcelona. Ανδρώθηκε στην ομάδα και ήταν στο σύλλογο από το 1998 έως το 2001 οπότε και έφυγε για το ΝΒΑ.

 

Ο PAU GASOL EN ΔΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΝΒΑ